Spet smo korona mame. Učiteljice, psihologinje, kuharice, čistilke, … v glavnem ni da ni. Spremembe, spremembe, spremembe. Ampak ali si predstavljate življenje brez sprememb. Hja, jaz si ga ne, ker vem, da življenje brez sprememb niti ne bi uresničevalo mojih želja in sanj. Otroci so včasih zelo živi in po resnici povedano je meni največ energije pobralo pregovarjanje. In kako sem to rešila? V resnici nisem tega čisto rešila. Sprejela sem, da je to del odraščanja mojega otroka. Da bo moje zahteve potrebovala slišati. Da bo stalno poskušala uveljavljati svoj prav. Starši, a si predstavljate, da bo vaš otrok vsakemu pokimal in ne imel lastnega mnenja. Ne bi bilo dobro zanj. In gledam vidike. In se ravnam, ravnam, ravnam … včasih večkrat na dan. Razmišljam v glavi, da takoj ne padem ven. Da iščem načine. Vsaka mama ima v sebi nešteto prirojenih načinov kako komunicirati s svojim otrokom efektivno in brez vpitja. Ja priznam, včasih tudi meni ne uspe. Pa vendar se zavedam tega, da vpitje ne bo pripeljalo nikamor. Ker z vpitjem škodujem največ sebi.

In kaj sem se odločila. Najprej to, da nikakor ne bom jamrala čez sistem, čez ukrepe, čez politike, v glavnem čez kogarkoli. Ker situacija taka je in tako potrebujemo sprejeti. Kar je pomembno, je zavedanje, da nismo žrtve. Jaz nisem nobena žrtev, ker potrebujem učiti svojega otroka. Imam pa vsa orodja s katerimi jih lahko spodbudim in spremenim situacijo. Ja, prav jaz sem tista, da iz sitnarjenja lahko naredim hec. Da spremenim vibracijo sebe in otrok se bo naravnal name. In včasih ni v trenutku, ampak v kolikor se jaz odločim, sem vedno sposobna to speljati. In vsaka mama je sposobna to speljati. Kar še želim povedati, da če si mamica trenutno v stresu, ker nimaš toliko ali nič časa zase, ne tresi te jeze potem na moža. Pogovarjaj se z njim. Tudi jaz sem svojemu povedala kaj želim, kaj me moti. Res je, da če spremeniš sebe se spremeni drugi, pa vendar, če se ne izraziš, potem tudi partner ne ve kaj potrebuješ. Ampak izrazi se na način, ki je spoštljiv do tebe in do njega. Ne z obsojanjem, da on nič ne naredi, da on ne ve kako se počutiš. Ampak na način, da te bo razumel. Izrazi svoje občutke, povej s srcem, ne obtoževanjem. Moje mnenje je, da moški v ženskah itak vidijo, da so super herojke in dokler ne povemo, kaj nam manjka, kaj si želimo, se ne bo kaj dosti spremenilo. Oni verjamejo, da vse to zmoremo. In včasih tudi od sebe pričakujemo preveč, same ženske od sebe pričakujemo preveč. Znajdi se, če bodo kdaj za kosilo ocvrta jajca, pa bodo, ne bo konec sveta zaradi tega. In da se pogovoriti na način, ki ni nesramen. Sama sem včasih tudi napadala in potem velikokrat v solzah zaspala. Toda sedaj znam drugače in pogovor speljem na način, da sem pomirjena in zaspala sem vesela (ponavadi debatirava zvečer), hvaležna. Lahko bi ubrala drugo pot, ampak je nisem, ker sem se iz izkušenj naučila, da škodim samo sebi. Da ranim samo sebe. Da imajo besede in misli velik pomen in da sem jaz tista, ki izbere način kako se pogovoriti. In ja, pogovori se z ljubeznijo.  

Kaj še meni vsak dan pomaga ohranjati mir in srečo. Da opazujem okoli sebe kaj vse imam. Kaj vse lepega doživljam. In opazila sem, da sem postala preveč resna. Malo več otroškosti ne bi škodilo, mogoče sem zato sedaj doma s puncama, da malo zbudim te nagajive otroškosti in spontanosti v sebi. In kaj je vse lepega pri tebi? Vprašaj se, našla boš polno takih situacij. In vibracija se dvigne, razpoloženje se takoj dvigne. Res pa je, da zavestno stoj za seboj in se ne spusti. Po drugi strani imaš zopet vsak trenutek možnost, da se ponovno dvigneš. In vsak trening okrepi človeka. Torej tudi razmišljanje o dobrem okrepi tebe. Mnogo manjkrat se spustiš in situacije te ne spravijo s tira. Okrepi me hoja v gozd, na hrib. Tam se resetiram in napolnim. Narava je sploh najboljši vitamin za naše telo in dušo. Tudi ti ugotovi kaj te polni in vzemi si čas zase. Jaz se nikoli nisem kaj dosti mazala z ličili. Sedaj mi paše, da se zjutraj uredim, v miru, kdaj kakšno frizuro, lepa oblačila. Mogoče tebe napolni, da si končno lahko v trenirki. Karkoli ti ustreza, sama veš, kaj je zate dobro. Poslušaj se, vsa modrost je v tebi.

Jaz sem se odločila, da mi je lepo in da mi bo lepo in da bolj, ko bom iskala lepe situacije okoli sebe, več takih situacij bom povabila v svoje življenje. In da se na drug način, po drugi poti. Verjemi, zate je vse možno.

Danes sem odpisovala sporočilo in preko mene so stekle besede. Mi imamo jabolko, ki je na eni strani malo obtolčeno. In mi se odločimo, ali se bomo pritoževali čez to jabolko, ga vrgli stran in ostali brez njega. Lahko pogledamo drugo stran jabolka, ki je popolnoma zdrava in sočna, tako lepo jabolko je. Tako je naše življenje. Toda vedno imamo možnost, da se odločimo katero stran jabolka bomo gledali in občudovali. In tista polovica je sočna in dobra in prav okusna. Ko bi gledali samo obtolčeno polovico, ne bi nikoli občutili tistega sladkega sočnega dela. Tako da drage mamice, sam jabolko okrog obrnite.

Jaz vem, da je v vašem življenju veliko lepega. Najdite te dele vašega življenja.

V kolikor rabiš navdih in podporo in čutiš, da rabiš razrešiti kaj v svojem življenju in ne veš kako, sem zate na voljo, da ti kanaliziram sporočila tvojih angelov in duhovnih vodnikov. Hvaležna za vsako osebo, ki ji preko mojega kanala pokažem, da spremeni sebe v še boljšo verzijo sebe.

Mojca Pestotnik