Od samega obstoja človeštva je moški lovec. Takrat se je cela vas zbrala in odšla na lov za preživetje. Več mož je lovilo eno žival. Ženske so doma skrbele za dom, otroke in pridelke. Bile so nabiralke. Poroke med moškim in žensko so bile v večini vnaprej dogovorjene. V tistih časih fantom ni bilo potrebno dvoriti dekletom, jim pihati na dušo in prinašati darila. Vedeli so, da jih ob pravem času čaka družica, za katero se jim ni potrebno potruditi. Imeli so samo en cilj, loviti za preživetje. Loviti za preživetje pomeni, da nisi lačen.

V današnjem času so se stvari obrnile. Moškim ni več potrebno loviti za preživetje. Tudi če nimaš popolnoma nič, v sodobni družbi obstajajo institucije, ki ti nudijo toliko da preživiš. Danes moški lovi žensko. Začne se zgolj s simpatijo. Potrebno je, da si opažen in se truditi, da tako tudi ostane. Ženska mora v tebi videti, da si njen edini lovec in da drugih sploh ne vidi. Običajno ta lov traja do poroke oz. skupnega kredita. Isti podpisniki, samo drugačen namen. Večina moških s kakršnokoli pogodbo misli: “Sedaj sem jo ujel, moja je.” Motite se!

V divjini je lovec svojo žrtev pokončal, danes je ženska še kako živa. In to vsak dan bolj. Če svoje partnerke ne boš lovil vsak dan posebej, jo bo ujel nekdo drug in za razplet si kriv sam. Zapomni si, če je srečna ženska, je srečen tudi moški.

Star pregovor pravi, da žena podpira tri vogale v hiši, moški samo enega. Ob slabi volji ženske se tako hiša podre. Gospodje, ženske imajo svoje muhe, ki jih vi ne boste spremenili, če sama ne bo hotela. Najbolje bo, da se vi spremenite in v sebi dovolite in sprejmete tisto kar vas moti. Pomirjeni boste sami s seboj. Ko boste sprejeli partnerko takšno kakršna je, se vam bo življenje z njo povsem spremenilo na bolje. Partnerka se vam bo odprla in čisto prepustila, kar bo vplivalo na tvoje počutje. Kar ženska dobi, trikrat povrne. Veliko se pogovarjaj z njo, bodi njen najboljši prijatelj.

Za ljudi so zanimive stvari tiste, ki so prepovedane oz. so s strani drugih neodobravane. Da boste verjeli napisanim besedam, naredite preizkus. Je popolnoma enostaven in vas nič ne stane, samo spremenite mišljenje in uporabite prave besede. Npr. presenetite partnerko in namesto stavka ali greš spet s prijateljicami recite, imej se lepo in pozdravi jih v mojem imenu. Kar tako ji dajte 100 € oz. kolikor lahko in ji recite, naj si gre naslednjič, ko bo šla po nakupih kupi nekaj lepega zase. Namesto, da ji rečete ali bo spet zapravljala. To bo v vsakem primeru. Ponavadi so več časa matere z otroki. Preseneti jo, odpelji otroke, da bo imela dan zase. Odpelji otroke na bazen ali morje, kamorkoli in boste tudi vi uživali.

Kar je najbolj pomembno je to, da se pogovarjata. O vsem. Mnogo parov se še vedno ne pogovarja o tabu temi. O seksu. Povejta drug drugemu kaj vaju moti in v čem uživata. Ženska ne ve kaj tebi v tistem trenutku povzroči užitek in obratno.

Spoštuj žensko, če je srečna ona, si tudi ti. Če si srečen ti, še ne pomeni, da je tudi ona.

Andrej Pestotnik, 12. avgust 2020