Drage duše. Večkrat se vam v tem času na nenavadne načine prikazujejo ptice. Kar je za vas važno, da v tistem trenutku začutite kako delujete. O čem razmišljate. Ptica vam bo dala s svojo gesto odgovor. Žival pride predvsem zato, da vas poskuša vsaj za trenutek ustaviti. Sploh ptice, ki vam prinašajo sporočila na različne načine. Npr. poglejte tudi kakšna je ptica, če je močna, hitra, trdna, je to sporočilo, da bodite v življenju bolj trdni, bolj odločni. Če je nežna, majhna, je za vas v tistem trenutku lahko sporočilo to, da bodite bolj nežni do sebe. Bolj umirjeni. Npr. primer, da se ptica zaleti v oknu. To bi razložili na način, da se ne zaletavajte v življenju, da se bo speljalo vse. Ker zaletavanje vam prinaša samo bolečino, tako kot ptica odleti po trku, tako se bo vam situacija izšla. Mogoče ste v trenutni situaciji prehitri in vas ptica na nek način zaustavlja. Lahko na splošno v življenju, lahko tisti trenutek. Kar je važno za vas je to, da imate sami pri sebi vse odgovore kaj vam določena ptica prinaša. In povedali vam bomo, da nima smisla brati kaj določena ptica pomeni na splošno. Ljudje ste tako različni v svojem načinu delovanja, toliko vas je, da ni mogoče opisati eno ptico kot pomen natančno, da bi vi zase ugotovili kaj vam sporoča. Kot smo dejali na začetku. Poglejte v vaše življenje, trenutno stanje, trenutne občutke, situacije. Poglejte ptico v oči,  če lahko. Vprašajte jo kaj, prejeli boste odgovore po svoji intuiciji. In kar slišite je prav, nič se niste zmotili. To je sporočilo za vas.

Kaj pa ko ptica umre? Jo npr. povozite, se vam zaleti v avto. To je največkrat znak, da ste nekaj v življenju spustili, da ste na točki spremembe, da spuščate staro. V takih situacijah gre največkrat pri vas zato. Kaj pa če je ptica bolna in pride k vam, se usede k vam. Potrebuje vašo energijo za svoj obstoj in vi njeno. Verjemite, eno ste z naravo, s ptico, travo, tudi kamnom. En brez drugega ne bi obstajali. In ni ga človeka, ki se ne bi raznežil ob pogledu na drobno ptičko. Takrat človek odpre srce in spomnite se občutka, kadar ste videli drobno ptičko, tistega srčnega trenutka. In večkrat si tak občutek pripeljite zase v življenju. Vse živali imajo moč, da nekaj prebudijo v vas, vas premaknejo. Odprejo vaše srce. Zato bodite hvaležni za vsako žival, ki se zazre v vaše oči in vi v njene. Takrat teče energija med vama. Čista, prvinska in vas napolni. Še tako besen človek se umiri, ko ptiček prileti na balkon in ga pogleda. Kašno moč ima ta drobna prinašalka sreče. Po drugi strani so velike ptice, npr. sokol, orel …  vedno gledane z nekim občudovanjem. Ptica se vam zdi mogočna in tedaj si recite, da je prav tako vaše življenje lahko mogočno, mistično, čarobno in da imate v sebi moč.

Še vedno velja to, da so prav vsi odgovori v tebi in nič se ne motič. Samo poslušaj se. Poslušaj, kaj ti pravi srce in ne toliko tvoj um. Ptice so dragocene in širijo veliko ljubezni, zelo so koristne za vas in za življenje narave. Na nek način so skrbnice narave. Kajti tudi z njihovo pomočjo se narava širi, rastlinje. In kdaj samo opazujte let ptic, kako letajo, kako preletavajo. Samo glejte in občudujte na kakšen eleganten, natančen način zmorejo ta bitja premikati svoje telo.

Zavetniki ptic

Sporočilo predala: Mojca Pestotnik