Včeraj sem imela nujen opravek na pošti. In ker je ukrep, da potrebujemo masko in rokavice, se jaz parkiram, nataknem masko in rokavice in grem proti pošti. Tam nas je stalo 5 in vsi smo imeli na obrazu masko. In jaz ne bi bila jaz, če ne bi malo želela klepetati, čeprav z ljudmi, ki sem jih prvič videla v življenju. V trenutku, ko nisem mogla niti normalno govoriti in po resnici povedano, smo bili vsi bolj ali manj nesrečni s tisto masko čez obraz, se zavem in dam masko dol, ter na glas povem, da bom dala masko dol in da zakon veleva nošenje samo v zaprtih prostorih. In tisti trenutek, so vsi odstranili masko (varnostna razdalja je itak bila) in se vsi nasmejali. Zato dragi moj človek, v tem času, ko nimamo veliko stika z drugimi, si takrat, ko stojiš v vrsti to čakanje polepšaj. Čeprav boš stal med popolnimi neznanci imaš še vedno priložnost, da podariš nasmeh, kaj poklepetaš. Lahko daš pobudo in začnete govoriti vice, naredi to izkušnjo lepo. Stali smo zunaj na soncu in čakanje je kar naenkrat hitro minilo.

In kaj je v tistem trenutku prišlo v moje zavedanje. Kako lahko en sam človek v trenutku spremeni situacijo. Želim, da tudi ti razmišljaš s svojo glavo in vsako situacijo lahko spremeniš. Ne le, da polepšaš sebi dan, ga tudi drugim. In ja, res je, da sem tudi sama dala masko gor, takoj ko sem izstopila iz avta, pa vendar sem potem razmišljala. In hvaležna sem za to izkušnjo, za občutek veselja in topline, ki se je zgodil v trenutku, ko smo potegnili maske dol. Kot da bi v vrsto stopili drugi ljudje. Verjemi, da si prav ti kot človek zelo pomemben, da spreminjaš svet in v tebi je moč, da ga spremeniš. Niso vedno velika dela tista, ki spreminjajo svet, včasih veliko štejejo tudi malenkosti.

Imejte se lepo in takrat, ko imate opravke, pojdite z zavedanjem in pozitivno energijo, da boste doživeli pozitivno izkušnjo, nasmejte se nekomu, nikoli ne veste, mogoče prav ta gospa cele dneve preživi sama in bo neskončno vesela vašega nasmeha in kakšne prijazne besede. V vas je moč, da spremenite situacijo v trenutku.