Veliko ljudi piše, da sedaj ni pomembno kako si oblečen, kakšno hišo imaš in … Rada bi ti rekla, da se vprašaš, za koga se oblačiš, v kolikor se zase, je super. In ljudje v tem času smo rojeni tudi zato, da izkušamo materialnost. In kdor reče, da mu ni popolnoma nič pomembna, se mi zdi, da se malo laže sebi. Če ti materialnost res ni čisto nič pomembna te nikakor ne obsojam, pa vendar menim, da nam je vsem vsaj nekoliko pomembna. In zopet rek obleka naredi človeka spet ni kar tako. In draga mami, vsaj večini od nas se je življenje spremenilo. Prejšnji teden sem se zalotila, da skoraj ne delam drugega kot, poučujem, kuham, pospravljam, edino kar sem si vzela je bilo to, da sem ali smo šli v gozd na sprehod. In konec tedna me je prav zadelo, to ne bo šlo, to nisem jaz. Jaz potrebujem nekaj zase. In sem si našla program, ki me bo podpiral in se včlanila. Zakaj? Zato, da nekaj naredim zase, da spremenim to rutino, ki je trenutno nastala. Ker se zavedam, da če ne bi naredila nekaj zase in svojo energijo razdajala samo družini, bi mi jo lahko kmalu zmanjkalo. In družina bi dobila eno sitno, utrujeno m’tko, ki sam teži. In če imam pravico otroku reči, da naj pospravi posodo in za seboj, imam tudi pravico, da mu rečem, da potrebujem uro ali dve zase in naj me ta čas pusti pri miru, ker je to moj čas v dnevu. Zakaj bi bil šele zvečer moj čas na vrsti, ko zaspijo. In ta čas jim ne dam televizije, ker imajo dovolj domišljije kaj bi počeli. In s tem tudi svojega otroka učim, da si je pomembno vzeti čas zase in tudi otrok bo to vpeljal v svoje življenje, ker bo imel zgled.

Nekoliko sem se oddaljila od teme, ki sem jo načela z oblekami, taka sem, preveč misli v glavi, ki silijo na plano :). Torej kaj je sedaj z vsemi tistimi prečudovitimi oblekami v omari? Draga moja, dojemi, da se oblačiš in urejaš zase. Ne se sedaj vsak dan, zato ker si doma, obleči v razvlečeno trenirko. Ja tudi, jaz sem to delala, ker sem bila tako naučena. Vendar to ni moja resnica. Zjutraj se uredi, hej, sedaj imaš čas, da si narediš kakšno novo frizuro. Enkrat mi je mož rekel, zakaj hodimo k frizerju in vedno pridemo z isto frizuro. Ali čop ali spuščene, saj veš o čem govorim. Naredi malo drugače. Pa ne zaradi moža (ja on bo zelo vesel, ker boš drugačna), ampak zase. Da si malo drugačna. Zakaj ne bi danes oblekla tiste lepe obleke, v kateri se počutiš tako lepo. Ko boš kuhala kosilo, bo tudi kosilo bolj svečano, čeprav bo navaden golaž in končno boš uporabila tisti lep predpasnik, ki ti je bil podarjen. Obleci in uredi se zase. Najprej zase, da boš ti bolje. In ne oblači se lepo samo takrat, ko kam greš, da te vidijo drugi. To so take drobne malenkosti, ki ti dvigajo energijo.

Še nekaj ti polagam na srce, premisli preden padeš ven. Reagiraj drugače. Danes sem se zjutraj zalotila, da sem že imela na jeziku obtožbe, kako bom možu zmetala naprej, da jaz se ukvarjam s to šolo in bla bla bla … da on pa ne more nekaj narediti za kar ga prosim. (Ni takoj pokimal, da bo naredil :).) In sem se ustavila v sebi in samo še enkrat rekla, samo lepo te prosim, da storiš to. Šel je brez besed in naredil. Veš kakšen bi bil scenarij, če bi začela jaz sikati in govoričiti … skregala bi se že zjutraj, on bi si mislil, kaj je sitna, jaz bi se tudi znervirala. Pomemben je način in verjemite, včasih partner ali otroci sploh ne mislijo tako kot mi dojamemo. Zato vprašajte ponovno in ne iti v obsodbo. Ker kar vas tako zmoti, je problem največkrat v vas, da dovolite, da v vas eksplodira, velikokrat gre na drugi način lažje.

Lep dan vam želim, hvala, ker si prebral/-a in usedi se na sonce in samo sedi in čuti toploto

Mojca Pestotnik

V tem času strank ne sprejemam, v kolikor imaš željo se lahko dogovorimo za kanaliziranje preko videa.