Drage duše. Danes bomo govorili o tem, kako je za vas pomembno, da si vzamete čas za počitek. Tukaj govorimo o počitku, kjer ne delate popolnoma nič. Kjer ste odklopljeni od vseh elektronskih naprav. Lahko si daste neko glasbo, kjer ni besedila. V današnjem času vas premalo ljudi na dan dela to neprecenljivo doživetje. Te trenutke, v katerih ne delate popolnoma nič, samo sedite in obstajate, se zazrete v kakšno točko, na te trenutke ste prevečkrat pozabili. In tisti, ki pravite, da nimate časa, da ne utegnete. To so samo izgovori, poglejte na svoj telefon in pojdite tja, kjer vidite, koliko časa je bil danes dejaven vaš telefon in kje. Verjemite, marsikdo se bo zvečer zgrozil, ko bo pogledal koliko časa je preživel na telefonu. Ta odvisnost je čisto preveč prisotna in pogosta. In ta odvisnost je nekako skrita. Vredu je, če si kaj preberete, vendar se vsekakor omejite z brskanjem po telefonu. Ustvarite si takorekoč čas v dnevu, kjer se ne dotaknete telefona, zavestno storite to. Seveda, v kolikor vas kdo kliče se javite, vendar ne brskati po njem in brati informacij, ki jih ne potrebujete. Vprašajte se, mar je res toliko pomembno, da vidite kje in kdaj je bil kdo. V kolikor je ta oseba del vašega življenja in je vam pomembna in vi njej, verjemite, takrat boste zagotovo seznanjeni z informacijo kje je kdo bil. Z ostalimi več kot stotimi prijatelji niti niste tako povezani. Uporabljajte te programe sebi v prid, ne da oni izkoriščajo vas. To odvisnost je potrebno zavestno odstraniti. In tukaj se bo zagotovo našel čas za vas.

Predlagamo vam, da se potrudite vsak dan za 10 minut usesti in delati nič. Lahko v naravi, lahko doma. Večji izziv za vas je doma. Lahko to delate tudi z vašimi družinskimi člani in se tačas objemate. Samo sedite ali ležite in se objemajte. To bo za vas še bolj bogat ritual. Preprosto je in najbolj preprosta doživetja vas lahko najbolj napolnijo.

Zakaj bi to sploh delali? Zato, da se umirite, da se napolnite, da zopet začnete slišati sebe in da se naučite obstajati. Da znate biti popolnoma zadovoljni sami s seboj v brezčasju. To je danes zelo pomembna vrlina, ki je vse preveč pozabljena.

Vas zanima ali lahko namesto tega meditirate? Ne, to ni taka vaja, tukaj imate odprte oči in ste popolnoma prizemljeni, za to gre. Seveda je meditacija vredu, vendar tu gre za čisto drugi princip čutenja sebe. Gre za spoštovanje do sebe in dovoljevanje, da lahko kdaj samo obstajate in je vse vredu.

Zakaj je to dobro zame? Redno delaj to vajo in opazuj, kako v tvoje življenje vstopa mir in prostor za nove priložnosti in ideje.

Angeli

Te zanima kakšne odgovore zate imajo tvoji angeli? Dogovori se za osebni pogovor in pomagali ti bodo razjasniti situacije, ki so trenutno v tvojem življenju.

Mojca Pestotnik